Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben (Budapest X. Kozma u. 8.)

Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben (Budapest X. Kozma u. 8.)

Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben (Budapest X. Kozma u. 8.)

Tisztelt Hulladékvadászok!

A napokban látogattam meg a rákoskeresztúri Új köztemető 301. parcellájában lévő emlékhelyet. Visszafelé sétáltam a temető bejáratáig, és sajnos egy-két helyen eléggé megdöbbentem a látottakon. Hogy a temető környéke szemetes, az nem újdonság. Viszont hogy a temetőben magában is van szemét lerakva, azon meglepődtem: több helyen láttam olyan hulladékot, ami egyáltalán nem a temetői tevékenységből származik.

A temető keleti részén van egy terület (266-268. parcellák), ahol az elszáradt virágokat, koszorúkat gyűjtik. Sajnos ahogy a fotó is mutatja, egyéb hulladék is felbukkan ezen a részen.
Az északi részen a lebontott sírok anyagát tárolják, de vajon a WC csésze hogy kerül a lebontott sírkövek mellé?

Ami még döbbenetesebb, hogy néhol egészen a sírokig ér az illegálisan oda hordott hulladék, így például a harmadik képen szereplő sír mellett két műanyag bili is díszelgett.
Egyszerűen nem értem, hogy egy temetőbe, ami egy kerítéssel körülvett, őrzött, éjszakára bezárt objektum, hogyan lehet ilyen mennyiségű hulladékot bevinni. A kapunál elvileg minden autót megállítanak (a behajtás fizetős), akkor talán a kerítésen át jutnak be a szemetelők?

Mondjuk ez elképzelhető, mert néhol elég rossz a kerítés állapota, a környék pedig kihalt és dzsungeles. De talán be kellene kamerázni az eldugottabb részeket is, megjavítani a kerítést, illetve eltakarítani a szemetet… Azt még értem, hogy a virágokat, illetve az elbontott sírköveket a temető területén tárolják, bár egyik sem szép látvány. Viszont akkor jobb lenne ezeket elzárt területeken tárolni, hogy egyrészt ne lássák a temetőlátogatók, másrészt ne vonzzák a szemetelőket a mellékelt fotók szerint.
Köszönöm, ha továbbítjátok a bejelentést.