Illegális hulladékkezelés bejelentése | Alsónémedi

Illegális hulladékkezelés bejelentése | Alsónémedi

T.hulladékvadászok! Szeretnék bejelenteni egy nagymértékű környezetszennyezést, melyet egy 2,5 Ha -on 2-3 m mélységben értve követtek el,

illegális bányát nyitva, majd abban illegális hulladék kezelést hajtottak végre, melyet végül eltüntettek letakarva azt.

Az 5-ős főút mellett az Alsónémedi 029/1 hrsz-ú kb 2,5 Ha Szántó területen bányát nyitottak Braun és társa bányameddő név alatt. Csakhogy erre nem kaptak engedélyt és kötelezték őket az eredeti állapot helyreállítására. De mielőtt ennek eleget tettek volna, gyorsan telepakolták mindenféle szeméttel, építési törmelékkel stb. Vagyis nem igazán sikerült azt visszaállítani mezőgazdasági területté. A szemetet letakarták a kiásott földdel, de olyannyira nem sikerült, hogy minden egyes tárcsázásnál elő előjön mindig egy kis eldugott anyag.

A terület összetétele szemmel láthatólag is megváltozott, valamint okozott 60-100 cm szintkülönbséget a környezetéhez képest, valamint maradt egy hatalmas földrakás (kb 6-7 m magas, 30×10 m területen) is. Amikor szóváltás útján szóvá tettem a tulajdonosnál, csak annyi volt a válasza, hogy ez egy művelés alatt álló mezőgazdasági terûlet. Persze hogy az hiszen papírforma szerint “Szántó”, miközben egy illegális szemétbánya letakarva.

 

Helyszín: Alsónémedi 029/1 hrsz
Időpont: 2019.09.07.